Aktiviteter

Vannvegen

Leter du etter et sted hvor du kan lære noe om den lokale kulturhistorien på en praktisk og morsom måte ute i naturen? Da er Vannveien hos Pan Garden i Åmli en fantastisk mulighet.

Prøv å fløte tømmer

Hos Pan Garden har vi laget en elv i miniatyr.  Har kan du selv fløte tømmer ned elva som de gjorde før i tiden i Åmli.  Du fløter tømmeret fra toppen av heia, ned sluser og gjennom fossestryk, forbi vannmøllen og til slutt helt ned til sagbruket som blir drevet av vannet.

Hva skjer ved oversvømmelse?

Moroa stopper imidlertid ikke her. Nederst i vannveien har vi laget et flomverksted.  Der kan du selv oppdage hva som skjer når det kommer en oversvømmelse. Mens vann fylles opp bak dammen bygger du opp hus og låver langs elvebredden. Og når dammen åpnes ser du vannets herjinger og om du har bygget på trygg grunn.

Hvem passer det for, hvor lang tid bruker man og hva koster det?

Sjekk at Vannvegen har åpnet for sesongen og hvilke åpningstider som gjelder i resepsjonen.  Etter at  dere har løst billett så er det fritt fram å leke i Vannvegen på egenhånd i inntil 1 time. Det kan også være en fin ettermiddags/kveldaktivitet for familien som kan kombineres med middag eller pizza i restauranten.

  • Åpent: daglig kl 17 til 20 i juli (forbehold om nok vann i elva).
  • Varighet: Inntil 1 time i Vannvegen.
  • Pris: kr 50,- pr barn pr time – voksne i følge med barn leker gratis.
  • Belønning: diplom med bevis på praksis i tømmerfløting.

Grupper

Vannveien er utmerket egnet til barnegrupper i alder 2 til 10 år.  Familie, barnehage, skole.  Avtal gjerne et tidspunkt som passer dere. Både barn og lekne voksne, kan utforske og prøve seg på tradisjonell utnytting av vannet sine krefter. Vannveien ikke bare forteller, men gjennom aktivitet og utprøving kan du lære deg lokal og regional kulturhistorie. Og moro er det!

  • Varighet: avhengig av antall barn og hvilke andre aktiviteter dere velger – sett gjerne av 2 til 4 timer hos oss inkludert et lett måltid.
  • Pris: Grupper over 10 stk koster fra kr 100,- per person inkl. lett bespisning.
  • Bestill:  post@pangarden.no

Hva mer kan vi gjøre?

Etter å ha brukt kanskje flere timer i Vannvegen er dere velkommen til å utforske naturen rundt på våre stier, klatre i trærne, ta en titt på beverens arbeid og kanskje ta en tur med kano eller bad i Vallekilen.

Sesong: Juli (+ juni og august for grupper etter avtale)

Kontakt

Pan Garden AS,
Tveit 38,
4865 Åmli

post@pangarden.no
+47 370 82 090

Sosiale medier