Vannvegen

Leter du etter et sted hvor du kan lære noe om den lokale kulturhistorien på en praktisk og morsom måte ute i naturen? Da er Vannveien hos Pan Garden i Åmli en fantastisk mulighet.  Anlegget renoveres for øyeblikket og åpner trolig i løpet av siste uken i juni.

Prøv å fløte tømmer

Hos Pan Garden har vi laget en elv i miniatyr.  Har kan du selv fløte tømmer ned elva som de gjorde før i tiden i Åmli.  Du fløter tømmeret fra toppen av heia, ned sluser og gjennom fossestryk,forbi vannmøllen og til slutt helt ned til sagbruket som blir drevet av vannet.

Hva skjer ved oversvømmelse?

Moroa stopper imidlertid ikke her. Nederst i vannveien har vi laget et flomverksted.  Der kan du selv oppdage hva som skjer når det kommer en oversvømmelse. Mens vann fylles opp bak dammen bygger du opp hus og låver langs elvebredden. Og når dammen åpnes ser du vannets herjinger og om du har bygget på trygg grunn.

Hvem passer det for, hvor lang tid bruker man og hva koster det?

Fri lek

Så lenge vi har åpent er det fritt fram å leke i Vannvegen på egenhånd. Det kan være en fin søndagsaktivitet for familien som også kan kombineres med søndagsmiddag i restauranten.

  • Varighet: her kan du leke så lenge du vil innenfor åpningstiden vår.
  • Pris: kr 50,- pr barn pr dag – voksne i følge med barn leker gratis.

Grupper

Vannveien er utmerket egnet til barnegrupper i alder 2 til 10 år.  Familie, barnehage, skole.  Både barn og lekne voksne, kan utforske og prøve seg på tradisjonell utnytting av vannet sine krefter. Vannveien ikke bare forteller, men gjennom aktivitet og utprøving kan du lære deg lokal og regional kulturhistorie. Og moro er det!

  • Varighet: avhengig av antall barn og hvilke andre aktiviteter dere velger – sett gjerne av 2 til 4 timer hos oss inkludert et lett måltid.
  • Pris: Grupper over 10 stk koster kr 45,- per pers
  • Bestill:  post@pangarden.no

Hva mer kan vi gjøre?

Etter å ha brukt kanskje flere timer i Vannvegen er dere velkommen til å utforske naturen rundt på våre stier, klatre i trærne, ta en titt på beverens arbeid og kanskje ta en tur med kano eller bad i Vallekilen.

Sesong: Juni – Juli – August.  Anlegget renoveres for øyeblikket og åpner trolig i løpet av siste uken i juni.

Kontakt

Pan Garden AS,
Tveit 38,
4865 Åmli

post@pangarden.no
+47 370 82 090

Sosiale medier